Hallo,

Ik ben Rutger, webdesigner, developer en oprichter van Bits & Arts. Wie ik ben en wat mijn doel is kom je hier te weten.

Opleiding en carrière

In 2006 schreef ik me in aan het VTI Sint-Laurentius te Lokeren om de laatste 2 jaar van mijn middelbaar de richting ICT te volgen en mijn eerste stappen in de wereld van IT te zetten. Daar maakte ik kennis met de vele aspecten die IT omvat, van micro-elektronica, machinetalen en netwerken tot software ontwikkeling met hogere programmeertalen. Nadat ik in 2007 afstudeerde ging ik Toegepaste Informatica volgen aan Hogeschool Gent. Ik studeerde af in 2010 en vond een baan bij IZIT, een IT-bedrijf in Zele. Daar nam ik de technische leiding op mij van MIRA, software voor het beheer van stock en materiaal. Uiteindelijk is dit een full stack oplossing geworden met een API, desktop- en webapplicatie en mobiele apps.

Naast mijn professionele activiteiten startte ik in 2011 de opleiding uitvoerend muzikant aan de Jazz Studio in Antwerpen. Eerst als gitarist en later ook als trompettist. 5 jaar heb ik mijn werk en deze studie kunnen combineren en in 2016 ben ik afgestudeerd. Daarnaast ben ik graag bezig met tekenen (zowel op papier als digitaal), schilderen en de laatste jaren ben ik me gaan verdiepen in digital design. Daarom besloot ik na 9 jaar met plezier bij IZIT gewerkt te hebben, mijn eigen weg te gaan en richtte ik in 2019 Bits & Arts op. In webdesign komt de creatieve en technische kant van IT samen en dat maakt het voor mij zo interessant.

Visie

Een goeie webdesigner moet naast het visuele en esthetische ook oog hebben voor de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van een website of webapplicatie.

Mijn doel met Bits & Arts is dan ook eenvoudig, namelijk goed functionerende en aantrekkelijke websites maken waar je als klant op kan vertrouwen en die je digitale uitstraling vergroten. Het belang hiervan kan in deze digitale tijden niet onderschat worden. De kans is groot dat jouw website de eerste indruk is die potentiële klanten of geïnteresseerden van je krijgen. Daar zet ik me dan ook 100% voor in.

Als je specifieke vragen hebt, een vrijblijvende offerte wil aanvragen of graag wat meer over mij te weten wilt komen vul dan gerust het contactformulier in of contacteer mij op een andere manier. Je vindt mijn gegevens op de contactpagina.

Ik kijk er naar uit om samen een website op jouw maat te realiseren.

Vriendelijke groeten,

Rutger De Wilde